mandag den 7. maj 2012

Chokoladedrømmekage

3 æg
250 g sukker
50 g smør
2 dl mælk
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
2 spsk kakaopulver m. top (den gode gamle mørke kakaopulver af ægte kakao) Eller erstat evt. 2 spsk af melet med Kakaopulver.

Pisk æg og sukker til en luft hvid masse. Smelt smør og tilsæt mælk og lad det blive fingerlunt.
Hæld smør og mælk i æggemassen og pisk lidt.

Tilsæt mel, bagepulver, vanillesukker og kakao og rør grundigt.
Lad dejen stå i 5-10 minutter.

Kom derefter dejen i en smurt og melet bradepande eller springform.
Bank formen godt ned i bordet, for at få luft huller ud af dejen (dermed undgår man store huller og ujævn hævning - og at kagen senere kan knække).
Bag kagen ved ca. 180 grader (varmluft) nederst i ovnen i ca. 25 minutter. Skal du bruge kagen til at opbygge en "fondant-kage" må den ikke være klæg når du tager den ud. Den skal være fast, men ikke tør.

Bon Appetit.

Tip:
Du kan skifte kakaopulveret ud med f.eks. chokoladestykker eller friske bær.
Du kan også undlade kakaopulveret og lave en alm. drømmekage, eller tilsætte farvestof. Husk at du evt.skal tilføje en lille skefuld ekstra mel, hvis du bruger flydende farvestof.

Dette er en redigeret udgave af "Drømmekagen fra Brovst" bl.a publiceret af Amo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar