onsdag den 5. december 2012

Klassiske Brunkager

Klassiske Brunkager

100-120 stk.

1½ tsk. Potaske
½ dl vand
250 g smør
200 g sirup
200 g sukker
500 g hvedemel
1 pose (50g) hakkede mandler
1 bæger Sukat eller Appelsinskal
1 pose Dr Oetker brunkage krydderi

Opløs potasken i vandet. Smør, sirup og sukker koges op.
Rør den opløste potaske i.
Afkøl sukkermassen i en skål til den er lunken.
Bland mandler, sukat/appelsinskal, sigtet brunkagekrydderi og mel sammen og rør det i sukkermassen.

Ælt dejen godt og tril den til tykke stænger (Ø 4 cm) eller saml den i en kugle. Stil dejen køligt i 24 timer. Skær dejen i tynde skiver eller rul den tyndt ud og udstik den i små figurer.

Bag kagerne i 8 – 10 minutter ved 200 grader – 180 grader varmluft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar